Korumalliston korut ovat laadukasta käsityötä.

Korut valmistetaan suomalaisena käsityönä. Näin jokaisella korulla on oma, yksilöllinen vivahde: Kahta täysin samanlaista tuotetta ei ole.

Korut valmistetaan alusta lähtien pitkäaikaiseen käyttöön. Kaikkien korujen rakenteet mietitään huolellisesti ja kuluvien osien raaka-ainevahvuuksista tehdään riittävän suuria niin että korut ovat todella kestäviä mutta eivät menetä silti herkkää ulkonäköään. Mallistojen suunnittelijan ja tekijänä on kultaseppä, joka on toiminut vuosia korjausseppänä.

Syyshetki kuuluu Suomen Kultaseppien liittoon ja tuotteillamme on Avainlippumerkin käyttöoikeudet.

Leimoista

Tuotteet leimataan jalometallilainsäädännön mukaisilla leimoilla: Rekisteröidyllä nimileimalla, pitoisuusleimalla sekä mahdollisuuksien mukaan käsityöleimalla. Eli hopeatuotteista löydätte leimasarjan PLOP (Syyshetkelle rekisteröity nimileima), 925 (pitoisuusleima) ja mahdollisesti tekstin “käsityö”. Leimojen pohjamuoto on hopeatuotteissa suorakaide lukuunottamatta käsityöleimaa joka saa olla ilman pohjamuotoa.
Kultatuotteissa vastaavat PLOP, 585 tai 750, käsityö. Leimojen pohjamuoto kultatuotteissa on ovaali.
Lisää tietoa leimoista ja lainsäädännöstä löydätte: Kultaseppien liiton sivuilta
Tukes
Inspecta

Mitä materiaalimerkinnät tarkoittavat?

Tuotesivuilla on kerrottu korujen materiaalikoostumukset.

Hopeaseos on 925 ‰ hopeaa eli 925 tuhannesosaa hopeaa ja loput tuhanteen asti kuparia (materiaaliseos tunnetaan myös nimellä sterling silver ). Seos ei sisällä nikkeliä: Seostamme itse raaka-aineet emmekä käytä seostamisessa nikkeliä.

Tummennettu hopea on 925 ‰ hopeaa joka on tummennettu kemiallisesti. Väri on tumma harmaanmusta. Väri ei irtoa vaatteisiin eikä iholle. Tummennos kuluu käytössä hitaasti pois (naarmut yms.) ja alta tulee esiin hopea. Tämä on täysin normaalia kulumista ja tuo vain paremmin esille korujen kolmiulotteisuutta.

Keltakultaseos on 585 ‰ kultaa (tunnetaan myös 14 K kultana), eli 585 tuhannesosaa kultaa ja loput tuhanteen asti kuparia ja hopeaa. Seos ei sisällä nikkeliä.

Valkokultaseos on 585 ‰ palladiumvalkokultaa (14 K). Seos sisältää hienokullan, hopean ja kuparin lisäksi valkoisen värin antavaa palladiumia. Eli tämäkään seos ei sisällä nikkeliä.

Tuotteet toimitetaan lahjapakkauksessa

Korut toimitetaan korurasioissa valmiiksi pakattuina. Lisätietoja pakkauksista ja muusta löydätte sivuilta https://www.syyshetki.fi/tilaus-ja-sopimusehdot/

Miksi hopea tummuu? ja muuta korutietoa

Vinkkejä korujen puhdistamiseen ja tietoa koruista löydät Suomen kultaseppien liiton sivuilta sekä Tukes:n sivuilta.